Home / Hardware Reviews / Smartphone Reviews / Review: Sony Xperia M2

Review: Sony Xperia M2

>Met een prijskaartje van €249 zet Sony de Xperia M2 neer als een smartphone in de middenklasse. Hoewel het toestel voor algemeen gebruik ideaal lijkt, zoomen we vandaag wat dieper in op de prestaties van het toestel.

Unboxing

Een USb-kabel, een USB-lader en wat documentatie. Sony stopt niets teveel en niets te weinig in de verpakking van de Xperia M2.

 

Design

Het design van de Xperia m2 zweeft ergens tussen de Xperia Z en de Z1. De randen lijken het sterkst op die van de Z1 qua uiterlijk, maar zijn van hetzelfde materiaal als de randen van de Z; plastic. Toch is dat niet erg. Beschadigingen vallen wat minder snel op dan op het aluminium van de Z1 en doordat deze randen wat dikker zijn, liggen ze gewoon lekker in de hand.

Android

Sony installeert standaard Android 4.3 op de M2. Er is al toegezegd dat er een upgrade naar Android 4.4.2 KitKat zal komen. Qua hardware moet het toestel dat prima aan kunnen, dus we zullen Sony in deze uitspraak zeker vertrouwen.

Specs

Onder de motorkap ligt een QualComm SnapDragon 400 chiipset met een quad-core 1.2GHz processor en 1GB aan RAM. Je krijgt 8 GB aan interne opslag en de mogelijkheid om hier een MicroSD van maximaal 32GB aan toe te voegen.

De Xperia m2 is vorozien van dual-band WiFi op a/b/g/n. je krijgt bluetooth 4.0 met A2DP voor audiostreams en verbinden gaat snel en simpel via NFC.

Display

Met 540×960 pixels praten we bij de Xperia M2 al lang niet meer over een HD display. Daarvoor is de resolutie van het 4,8 inch display toch echt wat te laag voor. Met gemiddeld 229 pixels per inch, kijkt het display wel prettig. Ook fijn is de kijkhoek. Deze is bij de Xperia M2 zeer breed en dat ben ik in deze prijsklasse echt niet gewend.

Films kijken

Het weergeven van films en series op het display is geen enkel probleem. Wel is het zo dat de ondertitels bij blu-ray versies van films soms iets te weinig pixels krijgen. Wel leesbaar, niet mooi.

Gaming

Ik haalde de dikke randen van de M2 al even aan als pluspunt. Zeker tijdens zweterige gamesessies is het fijn dat het toestel voldoende steunt op de handpalm. Daarnaast is het plastic ruw waardoor hij niet snel verschuift.

Hoewel de Adremo 305 GPU niet één van de sterkste is, hoeft hij niet heel veel pixels te berekenen. Hierdoor zijn veel 3D games aardig speelbaar.

Benchmarks

Het zijn de benchmarks waar de Adreno 305 zich pas van haar zwakke kant laat zien en dan vooral omdat de GPU de graphics dan ook echt op HD niveau moet berekenen. De scores onder 3D mark vallen hierdoor wat tegen ten opzichte van de daadwerkelijke gebruikservaring.

Onder AnTuTu zien we een vergelijkbaar beeld. De Xperia M2 zet een enorm mooi beeld neer qua prestaties. Qua score hangt hij dan ook net onder de Galaxy SIII van Samsung, die toch nog wat duurder is en niet in aanmerking zal komen voor Android 4.4.2.

Fotografie

 

Je krijgt in de Xperia M2 een 8 megapixel camera van Sony. Door de Exmor RS beeldprocessor zijn de plaatjes best aardig, zelfs terwijl het noodweer is.

Geluid

De speaker van de Xperia M2 zit onderin de rand weggewerkt. Kijk je films op de speaker, moet je het dus doen met mono geluid. Het geluid zelf is prima. Sluit je een hoofdtelefoon aan, dan kun je gebruik maken van de interne FM radio. Dan hoef je geen muziek te streamen.

Met een prijskaartje van €249 zet Sony de Xperia M2 neer als een smartphone in de middenklasse. Hoewel het toestel voor algemeen gebruik ideaal lijkt, zoomen we vandaag wat dieper in op de prestaties van het toestel. Unboxing Een USb-kabel, een USB-lader en wat documentatie. Sony stopt niets teveel en niets te weinig in de verpakking van de Xperia M2.   Design Het design van de Xperia m2 zweeft ergens tussen de Xperia Z en de Z1. De randen lijken het sterkst op die van de Z1 qua uiterlijk, maar zijn van hetzelfde materiaal als de randen van de Z;…

Overzicht Reviews

Display
Snelheid
Camera

Opsomming: De Xperia M2 is goedkoop, dus dat het toestel geen Full HD display heeft mag geen probleem zijn. Toch is het display erg plezierig om lang naar te kijken en ook qua gaming zijn er weinig argumenten tegen dit toestel te verzinnen. In deze prijsklasse is het gewoon een aanrader.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
80

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*