>Het is weer december en over enkele weken vieren we de geboorte van Jezus Christus. Een half jaartje later (heel ongeveer) hebben we de paasmaaltijd al weer voor ons neus. Maar wat vieren we nou eigenlijk? En hoe zit het met al die bijbelse namen die we veel i films tegenkomen? De Amerikaanse hitserie The Bible legt het uit.
Het idee achter The Bible is om nou eens te stoppen met de klassieke vertellingen. In plaats daarvan kiest het team achter The Bible er voor om de vertellingen van The Bible zo vorm te geven alsof je naar een reguliere hitserie kijkt inclusief de nodige aangepaste nuances om de verhalen wat sappiger te maken. Toch valt mij op dat de serie wel zo dicht mogelijk bij de originele vertelling blijft.
Het zijn vooral dramatische scènes als een Sara die achter Abraham aan rent wanneer hij zijn zoon gaat offeren aan god. Of Engelen die vechtsporten beoefenen om hun taken hier op aarde uit te voeren. Nuances die de serie lekker maken om naar te kijken zonder de serie van echte onwaarheden te voorzien.
In tien afleveringen loopt de serie door de Bijbel, van genesis tot de openbaring. Je snapt dat die hele dikke bijbel niet in tien uurtjes uit te leggen is, dus de serie maakt de nodige sprongen. Zo zien we in de eerste aflevering hoe Noach op zijn ark het scheppingsverhaal vertelt en met het einde van de zondvloed komen we al meteen aan bij Abraham en daarna Mozes.
The Bible bestaat in Amerika uit vijf afleveringen van twee uur. Hier in Nederland zijn die voor het gemak opgeknipt in tien afleveringen van een uur. Zoals je wellicht begrijpt gaat het dan iedere keer om twee aansluitende afleveringen.
Overzicht Reviews
Cast
Vertelling
Opsomming: Is het lezen van de bijbel overbodig na het kijken van The Bible? Niet als je de fijne details in alle verhalen van de Bijbel wil kennen. Wil je vooral algemene bijbelkennis opdoen, dan is The Bible misschien wel de fijnste manier om jouw kennis van de Bijbel te verbreden.